Bogbestilling

Anne Rosing: Fra Sangerkrop til Kernestemme

Med sin banebrydende bog Fra sangerkrop til kernestemme. Talent og træning giver sangpædagog Anne Rosing sit bidrag til en dyb forståelse af kroppens betydning for sangstemmen. 

I bogen beskrives i teori og praksis punkt for punkt den særlige afbalancering af kroppen som Anne Rosing kalder for Sangerkroppen. Denne balance ses typisk hos nogle af verdens mest anerkendte sangere, rytmiske såvel som klassiske, som har stor vokal frihed, og som har en lang karriere. 

Som sanger kan man have det bedste instrument og et stort talent, men vil komme til kort hvis der synges på en krop i ubalance. Det skaber tilbagevendende og frustrerende spændinger, typisk i nakke og kæbe og i muskulaturen omkring struben, så sangstemmen forhindres i at fungere optimalt. 

Sangerkroppen giver åndedrætsstøtten og sangstemmen ideelle arbejdsbetingelser og afskaffer kompensatoriske spændinger. 

Alle kan lære sig denne balance! 

Anne Rosing beskriver desuden i detaljer særlige sangtekniske metoder, som genfindes i den gamle Bel Canto-tradition, og som optræner Kernestemmen. Kernestemmen har stor overtonerigdom og en særlig klanglig brillans, såvel som stor slidstyrke og gennemslagskraft. Sangerkroppen er fundamentet for kernestemmen. 

I bogen gives der også anvisninger i, hvordan sangeren selv kan strække og massere spændte muskler omkring struben. På denne måde får sangeren en helt konkret metode til at afhjælpe spændinger, som måtte være opstået under en koncert eller forestilling, og en metode til at sikre at opvarmning af stemmen sker på en afspændt strube. 

Bogen er rigt forsynet med øvelser og cases og er illustreret med over 100 tegninger. 

Den røde tråd i bogen er den grundlæggende accept af, at en sanger ikke kan adskille sig fra sit instrument, som f.eks. en musiker kan. Man ER instrumentet. Anne Rosing beskriver disse helt særlige, ofte personlige, udfordringer det giver at være sit eget instrument.

Bogen koster 595 kr. inkl. moms, hvis du selv afhenter bogen på ARI på Svanemøllevej 92, 2900 Hellerup. Hvis bogen skal fremsendes til dig, koster den med fragt 675 kr. inkl. moms for levering i Danmark. (Hvis du ønsker bogen leveret udenfor Danmark, bedes du skrive til jesper@annerosing.dk inden bestilling).

Du kan indbetale beløbet til registreringsnummer 3409 konto 0011534430 

eller betale via  MobilePay: 292359.

Bestil bogen Fra sangerkrop til kernestemme
Levering

© 2015 Carol Conrad / Louise Fribo

Anne Rosing Instituttet

Svanemøllevej 92

 2900 Hellerup

  

Sekretær: Nicolaj

Tlf.: +45  25 94 95 99

info@annerosing.dk