top of page
Anne Rosing

Anne Rosing

Leder af Anne Rosing Instituttet

Underviser i:  Sang, sangpædagogik og rehabilitering

Anne Rosing er en af Danmarks førende sangpædagoger. Hun er oprindelig uddannet som klassisk sanger og er desuden cand.mag. i musik og retorik, fysiurgisk massør og kropsterapeut.

Anne har i mange år undervist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium og på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Afdelingen for Musikvidenskab i København.

I 2014 oprettede hun sit eget institut for sang, sangpædagogik og stemmerehabilitering, Anne Rosing Instituttet, som hun er daglig leder af. På instituttet undervises sangere indenfor mange genrer, bl.a. opera, musical, pop og rock.

Anne har i mange år både studeret og arbejdet med professionelle sangere, som har stort musikalsk overskud og med en lang karriere. Fælles for mange af disse sangere er en bestemt kropsbalance, som Anne har kaldt for "sangerkroppen". Denne sangerkropbalance giver de små muskler i struben perfekte arbejdsbetingelser og danner grundlaget for optræningen af "kernestemmen", en betegnelse som dækker den optimalt fungerende sangstemme.

Kernestemmen ligger som et fælles fundament for både den rytmiske og den klassiske sanger, men igennem de senere år har Anne primært koncentreret sig om uddannelsen af den klassiske sangstemmes funktionelle og musikalske udtryksregister.  
 

Anne har med afsæt i en minutiøs anatomisk og fysiologisk beskrivelse af disse to grundpiller beskrevet sin sangtekniske og sangpædagogiske metode i bogen "Fra sangerkrop til kernestemme" (2019). Hun beskriver i teori og praksis optræningen af såvel sangerkrop som kernestemme og desuden behandlingen af de spændinger, der kan opstå, når krop og stemme ikke spiller sammen.

Anne er en af pionererne indenfor strubemassage. Med udgangspunkt i flere års mesterlære hos Danmarks førende ekspert i strubemassage, fysioterapeuten Jette Hauser suppleret med en uddannelse som fysiurgisk massør, har Anne udviklet og beskrevet en række massagegreb, der giver sangstemmen optimale arbejdsbetingelser og letter optræningen af kernestemmen. 

Arbejdet med at udvikle sangstemmen er for Anne meget mere end blot sangteknik og musikalsk instruktion. Med baggrund i sin uddannelse som kropsterapeut har hun stor indsigt i og respekt for samspillet imellem krop og psyke og konsekvenserne for sangstemmen. Selve lyden af sangstemmen giver hende vigtige fingerpeg om, hvor der i den aktuelle undervisningssituation skal sættes ind.

Parallelt med sin undervisning i solosang uddanner og efteruddanner Anne sangere og sangpædagoger i sangpædagogik og i rehabilitering af sangstemmen.

Anne underviser en lang række sangere fra den danske klassiske og rytmiske elite. Derudover har hun igennem mange år haft en omfattende kursusvirksomhed i både ind- og udland. Hun har desuden virket som stemmecoach for bl.a. medlemmer af Folketinget, Novo Nordisk, Det Kgl. teater og TV2.

bottom of page