top of page

Hvordan fungerer din sangstemme?

Vi hjælper dig med at finde frem til din sangstemmes styrke og svagheder. Hvis du oplever højdeproblemer, et knæk eller en hørbar overgang mellem det høje og det dybe leje, kan der være behov for en sangteknisk justering. Men lige så tit er det et utæt stemmelæbelukke, som du kompenserer for at opnå en musikalsk tilfredsstillende lyd. Det skaber nogle spændinger omkring struben, forhindrer produktionen af frie høje toner og skaber manglende egalitet i stemmen, så der kommer knæk eller overgange.

 

Vi tilbyder dig hjælp til at optræne de optimale arbejdsbetingelser for din sangstemme

Et effektivt middel til at afskaffe nye og gamle kompensatoriske spændingsmønstre er strubemassage og stræk af spændt muskulatur, som forhindrer din strube i at arbejde frit. Vi underviser dig i, hvordan du selv kan fjerne spændingerne. Samtidigt er vi hele tiden opdateret på effektive ”hjælp til selvhjælp”- gadgets, som kan afhjælpe problemet.
 

Gennem målrettet træning optrænes sangerkropbalancen, der er en ganske bestemt afbalancering af din krop, som giver din åndedrætsstøtte og de små muskler i struben frihed. Denne balance ses som et gennemgående træk hos elitære professionelle sangere, som har stor musikalsk frihed, og som har en lang karriere.

Optræning af et stærkt stemmelæbelukke, primærlukket, er af fundamental betydning. Det er et af vores specialer. Se det som din stemmes ”hardware”. Du vil opleve, at mange funktionsproblematikker opløses ganske af sig selv. Du kan bygge din egen sangteknik oven på, eller du kan udvikle din sangstemme ved hjælp af Anne Rosing Metoden.

Læs mere om metoden

Anne Rosing Instituttet tilbyder
undervisning i følgende:

Undervisning i Anne Rosing Metoden

bottom of page