top of page
thumbnail_Theresa-Sølvsteen-by-HEIN-Phot

Theresa Sølvsteen
Underviser i: drama og scenisk nærvær


Theresa Sølvsteen er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Århus og har mange års erfaring med professionel stemmebrug. Hun blev certificeret sang- og stemmepædagog i Anne Rosing Metoden i 2018.
 

I sin undervisning har Theresa fokus på autenticitet og kerne i både stemmefunktion og formidling, to sider hun oplever som uomtvisteligt forbundne. Her trækker hun også på sine masterclasses hos den prominente stemmecoach Patsy Rodenburg. Hendes mål er sammen med eleven at få stemmen, kroppen og sindet til at arbejde frit ved at afdække og undersøge de vaner og filtre som slører udtrykket.
 

Hun bruger den anatomisk funderede manuelle behandling af sangerkroppen for at afhjælpe spændinger og opbygge sund stemmefunktion, både akut og i længere forløb.

Theresa behandler med succes professionelle skuespillere og sangere og underviser regelmæssigt i kursusforløb på Anne Rosing Instituttet, hvor hendes undervisning i tekst-arbejde, formidling og scenisk nærvær er populær blandt deltagerne.


Hun fik sin debut på Aarhus Teater som del af det faste ensemble i Christian Lollikes succesforestilling "Det Normale Liv", som også spillede på Caféteatret i København.
Herefter medvirkede hun i Teaterkoncert med sange af Leonard Cohen som udover Aarhus Teater også spillede på Aveny-T i København. Hun spillede Varja i "Kirsebærhaven", Cécile de Volange i "Farlige Forbindelser", og var med til at opføre debut-bearbejdelsen af Josefine Klougart's "Hallerne".

 

På de mindre scener har hun medvirket i "Ravna og den store Viking" samt "Nøddeknækkeren" på Teatret Masken, Orla Frøsnapper på Frilandsmuseets faste teaterscene og "Hva' tror du selv" med Teateriet Apropos.

Som dubber har hun lagt stemme til forskellige figurer i tegnefilmene "Løvernes Garde", "Kulipari" (Netflix), "Biler 3", "Find Dori", "Star Darlings" og indlæst "Killjoy Manifest" af Sara Ahmed for forlaget Lindhardt og Ringhof.
 

bottom of page