Hasemuskler.JPG

Rehabiliteringsforløb

Vi vil skræddersy dit rehabiliteringsprogram til dig ud fra en auditiv, visuel og manuel vurdering. I Anne Rosing Instituttet betyder rehabilitering at genskabe kernestemmen, dvs. den stemmefunktion som vi er født med, men som vi tit mister under opvæksten. Vi skal på den måde genlære noget, som vi har kunnet en gang. 

 

 

Ved på samme tid at genskabe kernestemmen og smelte de såkaldte kompensatoriske spændinger, spændinger som har forsøgt at hjælpe til med at opnå den ønskelige lyd, etableres den optimalt fungerende sang- og talestemme.

Efter et vellykket rehabiliteringsforløb giver sangeren tit udtryk for, at det er som at 'komme hjem til sig selv' igen.

Et rehabiliteringsforløb er et intensivt forløb, som kan være af kortere eller længere varighed.  
Vi vil skræddersy dit rehabiliteringsprogram til dig ud fra en auditiv, visuel og manuel vurdering. 

 

Der udarbejdes et specifikt træningsprogram, som indeholder optræning af sangerkroppen, optræning af åndedrætsstøtten og optræning af kernestemmen. Desuden indgår manuel behandling af kompensatoriske spændinger. Denne form for behandling udføres af både underviser og rehabiliteringsklient.

 

Strubemassage

Ved stemmeproblemer vil der ofte opstå smerter omkring struben. Det kan skyldes  spændinger i den ydre strube muskulatur. Dette påvirker stemmens arbejdsbetingelser negativt. Ved hjælp af let massage af muskulaturen omkring hals og strube afhjælpes selv alvorlige funktionelle stemmeproblemer.

 

Afhjælpning af kompensatoriske spændinger

Behandling af kompensatoriske spændinger i bl.a. kæbe, nakke, svælgsnørere og tungerod. Spændinger i denne muskulatur kan forhindre en fri stemmefunktion, da det både direkte og indirekte kan påvirke strubebruskenes bevægelighed. Ved hjælp af blid massage og langsomme, rolige stræk afspændes muskulaturen, så stemmen generobrer sin smidighed og styrke.

 

Vibroakustik

Afspændende lydbehandling

Vibroakustik påvirker med sine forskellige lydfrekvenser spændingstilstande i kroppen. Via 10 højttalere som er indbygget i en madras absorberes afspændende lydbølger af kroppen. Derudover sker der en umiddelbar afspænding af åndedrættet, hvilket er helt basalt i genoptræningen af en belastet stemmefunktion. 
Vibroakustik har desuden vist sig effektiv i behandlingen af forskellige former for stress.

 

Priser:

Udredning ved Anne Rosing 1500 kr. (ca. 1 1/2 time)

Konsultation hos Anne Rosing 1.000 kr.

Anne Rosing Instituttet

Njalsgade 21F, 7. sal

 2300 København S

 

Office Manager

Tlf.: 25 94 95 99

info@annerosing.dk